Víkendtelep

Szabadidőközpont a városban

A létesítmény kialakulásának kezdetei az 1930-as évekig nyúlnak vissza, amikor a csónakázást, fürdést, a csendes vízi magányt óhajtó vásárhelyiek vikendházakat kezdtek építeni a Maros egyik holtága és a Káli-patak környékére. Ma a 40 hektáros területen 7 nyitott úszó- és fürdőmedence, illetve egy sátortetős, olimpiai méretű fedett uszoda is van. A központ kikapcsolódási lehetőségeket, infrastruktúrát és szolgáltatásokat igyekszik biztosítani a marosvásárhelyieknek és a hozzánk látogató turistáknak egyaránt.

A Maros Szabadidő- és Sportközpont alárendeltségébe tartozik a Mircea Birău városi uszoda is. A fedett uszoda két medencével rendelkezik. Az egyik 25 méter hosszú és 10 méter széles, a másik 10 méter hosszú és 6 méter széles. A nagy medence mélysége 1,85 méter, a kis medencéé pedig 1,2 méter. A Víkendtelep és a városi uszoda is fejlesztések elé néz.

A Városi Tanács jóváhagyta a két létesítményre vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány elkészítését, és szakemberek bevonásával szeretnénk a lehetőségekhez mérten bővíteni a szolgáltatásokat. Reményeink szerint, a nem túl távoli jövőben a marosvásárhelyiek: sportolók és nemcsak az olimpiai méretű, új fedett uszodát is birtokba vehetik.