Complexul Weekend

Centru de agrement în oraș

Originile Complexului datează din anii 1930, când locuitorii orașului Târgu Mureș, care doreau să se bucure de plimbări cu barca, de înot și de liniștea apei, au început să construiască cabane în zona din jurul unei râpe a Mureșului și a pârâului Káli. În prezent, situl de 40 de hectare are 7 bazine de înot și de scăldat și o piscină interioară de dimensiuni olimpice cu acoperiș de tip cort.

Centrul își propune să ofere facilități de recreere, infrastructură și servicii atât pentru locuitorii din Târgu Mureș, cât și pentru turiștii care vizitează orașul.

Centrul de Agrement și Sport Mureșul – Weekend, include și bazinul municipal de înot – Piscina ”ing. Mircea Birău”. Piscina interioară are două bazine. Unul are 25 de metri lungime și 10 metri lățime, iar celălalt 10 metri lungime și 6 metri lățime. Adâncimea bazinului mare este de 1,85 m, iar cea a bazinului mic de 1,20 m.

Într-un viitor, nu foarte îndepărtat, sportivii din Târgu Mureș și nu numai, vor putea să se bucure de noul bazin acoperit de înot de dimensiuni olimpice (situat în zona Aleea Carpați). 

De asemenea, atât la Complexul Weekend cât și la piscina municipală vor avea loc o serie de îmbunătățiri. Consiliul Local a aprobat un studiu de fezabilitate pentru ca ambele zone să beneficieze de îmbunătățiri și dorim să extindem, cât mai mult posibil, facilitățile cu ajutorul experților.


Class Image
Class Image
Class Image
Class Image
Class Image
Class Image