Dorim să includem localitățile din zona periurbană în rețeau de transport public din municipiu.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Târgu Mureș a avut ședința de constituire la Primăria Târgu Mureș, al cărei obiectiv principal este de a conecta cât mai rapid și eficient posibil comunitățile periurbane la rețeaua de transport public din Târgu Mureș. Ne vom referi la asociație sub denumirea ADI Transport Public și s-a format prin cooperarea a 8 localități: pe lângă Târgu Mureș este vorba de Cristești, Corunca, Livezeni, Sângeorgiu de Mures, Sântana de Mureș, Sâncraiu de Mureș și Pănet.

Decizia nu înseamnă că de săptămâna viitoare autobuzele vor putea depăși limita administrativă al municipiului Târgu Mureș, dar este primul pas într-un proces birocratic necesar care este esențial pentru a putea ajunge dinspre și către localitățile periurbane cu curse directe orășenești. Trebuie cunoscut faptul că acest obiectiv nu poate fi atins fără acest pas.

Odată cu înființarea ADI Transport poate începe procesul de dobândire a personalității juridice, documente, proceduri necesare. Există anumiți pași pe care nu îi putem nici ocoli și nici influența, precum evaluarea situației actuale și a posibilităților, contractarea și realizarea studiului de specialitate, respectiv ideea noastră trebuie publicată și pe forumurile europene și trebuie să așteptăm termenele stabilite de lege. Ceea ce ne-am dori, însă, este ca, acolo unde este posibil, să nu așteptăm cu un proces până când altul este finalizat, ci să lucrăm în paralel, hârtiile să nu fie eliberate unul după altul, ci să se realizeze unul lângă altul.

Recent, la consultarea profesională desfășurată în cadrul ședinței lunare a Federației Transportatorilor Urbani, Suburbani și Metropolitani de Călători de la Sfântu Gheorghe, s-a conturat că în decurs de un an și jumătate până la doi ani toate acestea ar putea deveni o realitate tangibilă.

Această perioadă poate părea mult acum, motiv pentru care suntem conștienți că nu avem timp de pierdut, trebuie să acționăm. Astfel încât tot, despre care acum vă pot informa ca și planuri, să devină realitate peste nu foarte mult timp.

Noi să avem putere pentru asta, iar Dvs răbdare bazată pe încredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *