Bekapcsoljuk a városi tömegközlekedési hálózatba peremtelepüléseinket.

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalban tartotta alakuló ülését a Marosvásárhelyi Közösségközi Közlekedésfejlesztési Egyesület amelynek a célkitűzése, hogy a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb módon csatlakoztassuk a peremközségeket Marosvásárhely tömegközlekedési hálózatába

Az egyesületre ADI Transport Public néven fogunk hivatkozni, és 8 önkormányzat összefogásaként alakult: Marosvásárhely mellett Maroskeresztúr, Koronka, Jedd, Marosszentgyörgy, Marosszentanna, Marosszentkirály és Mezőpanit.

A döntés nem azt jelenti, hogy már jövő héttől mehetnek a buszok távolabb is Marosvásárhely közigazgatási határánál, ez egy szükséges bürokratikus folyamat első lépése, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a peremtelepülésekről, illetve oda is közvetlen városi járattal lehessen eljutni. Azt viszont tudni kell, hogy enélkül a lépés nélkül ez a cél nem teljesíthető. 

Az ADI Transport megalakulásával, elindulhat a jogi személyiség megszerzése, papírmunka, szükséges eljárások. Vannak bizonyos lépések, amelyeket nem tudunk sem megkerülni, sem befolyásolni, ilyen például a helyzet és a lehetőségek felmérése és kiértékelése, a szaktanulmány megrendelése és elkészítése, valamint elképzelésünket az európai fórumokon is közzé kell tenni és ki kell várni a törvényben megszabott határidőket. Amit viszont szeretnénk, hogy ott, ahol ez lehetséges, ott ne várjuk meg egyik folyamattal, amíg egy másik lezárul, hanem dolgozzunk párhuzamosan, ne egymás után, hanem egymás mellett készüljenek a papírok.

Nemrég Sepsiszentgyörgyön a romániai Városi, Elővárosi és Nagyvárosi Személyszállítók Szövetségének havi közgyűlésén folytatott szakmai egyeztetésen úgy körvonalazódott, hogy másfél-két éven belül lehet mindebből kézzelfogható valóság. 

Ez az időszak lehet, hogy soknak tűnik most, éppen ezért tisztában vagyunk azzal, hogy nincs halogatni való időnk, cselekedni kell. Annak érdekében, hogy mindarról, amiről most csak tervként tudok beszámolni, nem is olyan soká valóság legyen.

Ehhez legyen nekünk erőnk, Önöknek pedig bizalomra épülő türelme.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük