Részvételi költségvetés Marosvásárhelyen

A részvételi (közösségi) költségvetés egy olyan önkormányzati program, amelynek keretében Marosvásárhely költségvetéséből bizonyos összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot. A marosvásárhelyi részvételi (közösségi) költségvetésre szánt keretből valósítjuk meg a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket.

A marosvásárhelyi részvételi ( közösségi) költségvetés összesen 10 projekt megvalósítását teszi lehetővé. Egy pályázatra maximum 300 ezer lejt fordít az önkormányzat.   

Javaslatot tehetnek sétányok, parkok, játszóterek, járdák, zöldövezetek átalakítására. Közterek rendezésére, oktatási és kulturális infrastruktúra, illetve a Digitális város fejlesztésére.

A részvételi (közösségi) költségvetés létrehozása egy a városi tanácsban született kezdeményezés, amit az egész RMDSZ frakció teljes meggyőződéssel támogatott, én személyesen is nagyon fontosnak tartottam, ösztönöztem, hogy a honlap mielőbb elkészüljön, s már az idei költségvetésbe bele tudjanak szólni a vásárhelyiek

Január 22-ig ön is feltöltheti ötletét a https://bugetareparticipativa.tirgumures.ro honlapra.

Erre az oldalra regisztrálni kell, majd feltölteni a részletes leírást a projektről. 

  • január 24 – február 13 a projektek elbírálása
  • február 14 – február 27 – a szavazás első szakasza
  • február 28 – március 6 – a szavazás eredményeinek hitelesítése
  • március 7 – március 13 – második körös szavazás
  • március 14 – március 21 – a szavazás eredményeinek hitelesítése
  • március 22 – végleges eredmények közzététele

Az oldal egyelőre csak román nyelven működik, ahhoz ugyanis, hogy indulásból kétnyelvű legyen a beüzemelésére várni kell. Számítok a marosvásárhelyiek aktív részvételére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük